(Foto's: Emile van Aelst).

Voorbijgangers ervaren leven met handicap

Afgelopen week was het de ‘Week van de Toegankelijkheid’. Verschillende organisaties voor gehandicapten vroegen daarom aandacht voor de problemen waarmee gehandicapten te maken krijgen. Niet alleen zaken als bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijkheid, maar bijvoorbeeld ook harde muziek in een restaurant of kleine lettertjes op de menukaart. Vrijdagmiddag konden passanten bij De Waag in Leiden ervaren hoe het is om met een handicap of beperking te moeten leven.

Emile van Aelst maakte een korte video-impressie van ‘Verover de stad’.

Tijdens het evenement Verover De Stad was het thema ‘Waag een Uitdaging’. Er werd informatie gegeven over de verschillende handicaps en de grootste problemen die je ermee ondervindt. Het lopen met een bril waardoor je net zo slecht zicht hebt als een visueel gehandicapte werd door veel mensen gedaan. Dat viel nog behoorlijk tegen.

Binnen konden geïnteresseerden in gesprek gaan met gehandicapten om te merken dat er op de handicap niet veel verschillen zijn. Veel passanten maakten van de gelegenheid gebruik om eens op hun gemak alles te vragen wat ze eigenlijk altijd al hadden willen weten. Bijvoorbeeld: “Is het niet jammer dat je als visueel gehandicapte geen mobieltje kan gebruiken? Maar nee, dat is allang geen probleem meer. Daar zijn tegenwoordig hulpmiddelen voor.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×