Halloween in Stevenshofpark aan eigen succes ten onder

Zeg je Halloween in Leiden dan zeg je Stevenshof. Althans, dat was zo. De Wijkraad Stevenshof die het feest elk jaar organiseert stopt met het feest in de vorm waarin het de afgelopen jaren uitgroeide tot een evenement waar op het hoogtepunt in 2016 maar liefst 3.500 mensen op af kwamen.

“Het is voor ons als wijkvereniging niet meer mogelijk om de veiligheid van de kinderen en hun ouders te garanderen,” verklaart wijkvoorzitter Ron Derogee het besluit om de stekker uit het enorme Halloweenfeest in het park te trekken. “Vroeger konden we gebruik maken van ROC-studenten. die koppelden we dan aan professionele beveiligers. Eén beveiliger op tien studenten. De veiligheidseisen zijn de afgelopen jaren zo aangescherpt dat die verhouding nu bijna één op één is. Dat kunnen we als wijkvereniging niet betalen.”

Het bestuur van de wijkraad wil niet helemaal stoppen met het Halloweenfeest, maar gaat wel terug naar de basis. De 29e oktober komt er daarom een feest voor kinderen tot 12 jaar. Overdag en met maximaal 750 deelnemers.

Het besluit om te stoppen met het populaire feest in het park is genomen op dringend verzoek van de politie. “Maar we snappen het helemaal en zijn het er ook wel mee eens,” zegt Derogee. “Het is echt aan het eigen succes ten onder gegaan.”

De wijkvoorzitter heeft ook nog een leuk nieuwtje: “In 2018 willen we weer een wijkfeest organiseren. Samen met de winkeliers op de dag voor Vaderdag.”

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×