Halloween in Stevenshofpark aan eigen succes ten onder

51

Zeg je Halloween in Leiden dan zeg je Stevenshof. Althans, dat was zo. De Wijkraad Stevenshof die het feest elk jaar organiseert stopt met het feest in de vorm waarin het de afgelopen jaren uitgroeide tot een evenement waar op het hoogtepunt in 2016 maar liefst 3.500 mensen op af kwamen.

“Het is voor ons als wijkvereniging niet meer mogelijk om de veiligheid van de kinderen en hun ouders te garanderen,” verklaart wijkvoorzitter Ron Derogee het besluit om de stekker uit het enorme Halloweenfeest in het park te trekken. “Vroeger konden we gebruik maken van ROC-studenten. die koppelden we dan aan professionele beveiligers. Eén beveiliger op tien studenten. De veiligheidseisen zijn de afgelopen jaren zo aangescherpt dat die verhouding nu bijna één op één is. Dat kunnen we als wijkvereniging niet betalen.”

Het bestuur van de wijkraad wil niet helemaal stoppen met het Halloweenfeest, maar gaat wel terug naar de basis. De 29e oktober komt er daarom een feest voor kinderen tot 12 jaar. Overdag en met maximaal 750 deelnemers.

Het besluit om te stoppen met het populaire feest in het park is genomen op dringend verzoek van de politie. “Maar we snappen het helemaal en zijn het er ook wel mee eens,” zegt Derogee. “Het is echt aan het eigen succes ten onder gegaan.”

De wijkvoorzitter heeft ook nog een leuk nieuwtje: “In 2018 willen we weer een wijkfeest organiseren. Samen met de winkeliers op de dag voor Vaderdag.”

Delen
LeidenWalk

51 reacties

 1. Halloween is een feest waarin mensen zich verkleden als slechte wezens/heksen/duivels, deze zaken horen bij de duivel. Jezus daarentegen wil je graag rust en vrede en een leven geven door Hem geleid. Als je je leven aan Hem geeft zul je het mooiste leven ever hebben. Jezus houdt van je, meer dan wie dan ook.

 2. Peter Ouwerkerk

  Snap de frustraties van vele mensen. het is ook heel jammer.
  Maar bij wie gaan jullie klagen als er wat gebeurd tijdens dit feest.
  dan hoor je de mensen, de organisatie had dit moeten doen, dat moeten doen, zus en zo moeten doen.

  Nu zeggen ze van te voren dat ze de veiligheid van de kindertjes en de ouders niet kunnen garanderen en dan nog zeiken. pppppfffffff

  • Samanth Vd Geer

   Klopt ze werden te groot. Dus wordt nu alleen nog voor de kleintjes 🙂 Maar 27 okt staan we met de vuurgroep in leiderdorp! Dus toch nog wat te doen 😄

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.