Wethouder McDaniel opent eerste openbare oplaadpaal in Leiderdorp

Dinsdag 10 oktober opent de Leiderdorpse wethouder Olaf McDaniel tijdens de Dag van de Duurzaamheid de eerste openbare oplaadpaal in Leiderdorp aan de Dubloen in het parkeerhofje bij de hoek met de Heinsiuslaan.

Sinds kort is het in Leiderdorp voor particulieren mogelijk om een openbare oplaadpaal aan te vragen voor het opladen van elektrische auto’s. Hiervoor is de gemeente Leiderdorp een overeenkomst aangegaan met marktpartij Allego. De eerste acht laadpalen worden in oktober neergezet en de verwachting is dat dit aantal voor het einde van het jaar oploopt tot 15.

Wethouder Olaf McDaniel: “Al snel nadat de overeenkomst gesloten was, kregen we diverse aanvragen binnen van particulieren voor een oplaadpaal. Er is in het dorp dus duidelijk vraag naar duurzame mobiliteit. Het aantrekkelijk maken hiervan is één van de speerpunten uit onze duurzaamheidsagenda. De mogelijkheid om als particulier een oplaadpaal aan te vragen, maakt het makkelijker om over te stappen op elektrisch vervoer. Zo dragen we samen met onze inwoners bij aan onze ambitie om als Leiderdorp in 2050 volledig CO2 neutraal te zijn.”

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×