Professor Hans Blom houdt op 12 november een lezing in de Leidse synagoge. (Archieffoto: Chris de Waard).

Hans Blom houdt lezing in Leidse Synagoge

Naar aanleiding van het in mei van dit jaar verschenen boek ‘Geschiedenis van de Joden in Nederland’ houdt de voorzitter van de redactie van dat boek, historicus Prof. Hans Blom op zondag 12 november een lezing in de Leidse synagoge aan het Levendaal.

De geschiedenis van de Joden in Nederland kent vele gezichten. Vaak is die veelvormige geschiedenis verteld als het verhaal van een minderheid in twee opzichten: In Nederland en in het jodendom als geheel. Toch is het de vraag of daarmee die geschiedenis in de kern is getypeerd. Een vraag, die nauw verbonden is met de vraag welke dan de bijzondere kenmerken zijn van de belevenissen van ‘de Joden in Nederland’.

Is er eigenlijk wel één specifieke groep van dé Joden in Nederland en heeft die dan één eigen geschiedenis? Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Leidse Synagoge komt Blom daarover spreken in de synagoge. De lezing begint om 15.30 uur. Na afloop is het mogelijk om het boek aan te schaffen.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×