(Archieffoto: AS Media).

CDA en VVD vragen om opheldering over vrijlating Hoessein G

Fractievoorzitter Frederik Zeven bergen van de VVD Leiden en CDA-raadslid Roeland Storm vragen aan burgemeester Lenferink om de mogelijkheden te onderzoeken voor het inzetten van ‘onorthodoxe oplossingen’ nu de rechter in Den Haag de 41-jarige Leidenaar Hoessein G. heeft vrijgelaten. Het gaat volgens justitie zelf om iemand die te gevaarlijk is om los rond te lopen.

“Het CDA en de VVD krijgen hierover van veel Leidenaren vragen over. De situatie die geschetst wordt in de media is zeer ernstig,” aldus de twee raadsleden die van het college willen weten hoe de¬†gemeente in dit soort zaken wordt betrokken. “Is er nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie, de reclassering en de andere relevante veiligheidspartners,” zo vragen de partijen zich af.

Storm en Zevenbergen willen ook weten hoe de¬†veiligheid van eerdere slachtoffers en andere Leidenaren gewaarborgd wordt nu G. weer op vrije voeten is. “Kunt u toelichten welke voorzorgsmaatregelen u gaat nemen?”

 

112 Sleutelstad Leiden Politiek hoess


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×