(Archieffoto: AS Media).

Gewelddadige Leidenaar weer op vrije voeten

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een verdachte vrijgelaten van wie justitie zegt dat hij levensgevaarlijk is. Dat meldt de Telegraaf. Het gaat om de 41-jarige Hoessein G. die vorig jaar zomer in de Arendshorst probeerde om zijn ex te vermoorden. De voormalige restauranthouder is volgens justitie ‘te gevaarlijk om vrij rond te lopen’.¬†Hij werd eerder al eens tijdelijk vrijgelaten en pleegde toen volgens justitie ook weer twee geweldsdelicten.

G. werd juli 2016 door de politie aan de Leidse Arendshorst neergeschoten nadat hij had geprobeerd zijn ex om het leven te brengen. Toen hij enige tijd later voorwaardelijk vrij kwam bedreigde hij een man bij de Kopermolen met een bierfles. Hoessein vertelde destijds zelf aan Sleutelstad dat het ging om een ruzie met een bekende die nog diezelfde avond was bijgelegd. Kort daarna gaf hij zijn nieuwe vriendin een kopstoot en sloeg haar met een ploertendoder.

Zijn zaak wordt pas in februari 2018 inhoudelijk behandeld. De president van de rechtbank besloot de Leidenaar ondanks de reeks misdrijven en incidenten weer op vrije voeten te stellen.

 

112 Sleutelstad Leiden hoess


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×