De Hooglandse Kerk in het Licht. (Archieffoto: J.P. kranenburg).

Hooglandse Kerk gaat vol voor winnen Oud Leidenprijs

“Normaal zijn we heel bescheiden, maar nu even niet,” lacht voorzitter Cent van Vliet van de kerkenraad van de Hooglandse Kerk in Leiden. de ‘Kathedraal van het licht’ is met vijf anderen genomineerd voor de Oud Leidenprijs die de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) heeft uitgeschreven.

Chris de Waard in gesprek met Cent van Vliet van de Hooglandse Kerk over de nominatie.

“Natuurlijk is het mooi om bij de laatste zes te zitten, maar nu gaan we ook echt voor de hoofdprijs,” zegt Van Vliet die daarbij rekent op de steun en de stem van de vele duizenden bezoekers die de deuren van de kerk afgelopen jaar passeerden toen het 700-jarig bestaan werd gevierd.

Het stemmen verloopt online via de website van het Leidsch Dagblad. Dat kan tot en met 29 oktober. Vervolgens wordt op 4 november de winnaar bekend gemaakt tijdens de jubileumdies van de HVOL in de Hooglandse Kerk.

Naast 700 jaar Hooglandse Kerk zijn de andere genomineerden de herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael, het project ‘De Ziel van Leiden‘, het boek ‘De Bekentenissen van Petrus‘ van de Leidse thrillerschrijver Jeroen Windmeijer, het stuk ‘Wij van de Fabriek‘ van PS|Theater en de website ‘Rijnlandse Geschiedenis‘.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×