GroenLinks Voorschoten wil duidelijkheid over bebouwing Leidseweg-Noord

1

Wat gaat er precies gebeuren aan de Leidseweg-Noord? Dat is kort samengevat de vraag die de fractie van GroenLinks in Voorschoten heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

“We verdiepen ons momenteel in de begroting, maar verliezen daarbij ook de actualiteit niet uit het oog,” zegt fractievoorzitter Monique Lamers. “Er worden plannen ontwikkeld voor de bebouwing van het gebied van Intratuin en Griffioen aan de Leidseweg-Noord. Omwonenden zijn naar een informatieavond geweest en hebben daar nog vragen over. Wij ook.”

GroenLinks Voorschoten heeft nu schriftelijke vragen ingediend bij het college. Bijvoorbeeld over de rechten en plichten van omwonenden en over die van de firma Niersman die er gaat bouwen. Ook wil GroenLinks weten hoeveel invloed burgers hebben op wat er op het terrein gaat gebeuren.

 

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

1 reactie

  1. P. Innochios op

    Met de woningbouw en aantasting van de Duivenvoorde Corridor zowel vanuit Voorschoten (Roosenhorst) en Leidschendam (Haagwijk, Vlietvoorde, Noordhey en Bosrand) zal verder elk stukje groen verder opofferd worden om deze artikel 12 uit de liberale stront te trekken. Dit stukje Voorschoten ligt tussen Korte Vliet en Park Ter Wadding. Hoewel deze “inbreiding” mits goed geconsulteerd aan de omwonenden wel aanvaardbaar is.
    Maar…tijdens/na de aanleg van de vierbaans snelweg Rijnlandroute en de fusie met Wassenaar tot Groot Voorschoten of Groot Wassenaar zal ook de Papewegse Polder te noorden van de Papeweg met grote waarschijnlijk ten prooi gaan vallen aan woningbouw. Althans zo extrapoleren we de gemeentelijke bouwopgaven/spekken van de gemeentekas richting de toekomst.
    Het is dus zaak dat de groene partijen/stichtingen in Voorschoten/Wassenaar deze ontwikkelingen op de voet volgen en daar waar nodig tegengas geven.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline