Recordopbrengst Missieveiling Zoeterwoude

“De veiling heeft een waanzinnig eindbedrag opgeleverd. Weer meer dan vorig jaar!” Het bestuur van de Missieveiling Zoeterwoude kan z’n geluk niet op. Het was een bijzonder geslaagde avond die 52.695 euro heeft opgebracht. De bingo waar de avond mee begon bracht 375 euro in het veilinglaatje. Vorig jaar werd 50.075 opgehaald.

Enkele honderden artikelen, producten en diensten werden afgelopen avond geveild tijdens de 43e missieveiling. De opbrengst wordt gebruikt om allerlei projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Shantykoor De Weidepoort opende de veiling om 20.00 uur. Later op de avond stonden ze nogmaals op het podium. Om de avond luister bij te zetten, maar ook om de opbrengst te verhogen. Een optreden van het koor was één van de kavels waarop geboden kon worden.

De Zoeterwoudse Missieveiling wordt al sinds 1974 gehouden tijdens het laatste weekend van oktober. De veilingopbrengst wordt besteed in werkgebieden, waar Zoeterwoudse missionarissen actief zijn (geweest). Een groeiend aandeel gaat naar hulpprojecten waar inwoners van Zoeterwoude of hun familie bij betrokken zijn in onder meer Brazilië, Bolivia, India, Malawi, Indonesië en Tanzania.

Steeds meer jongeren uit Zoeterwoude en omgeving gaan in vele werelddelen aan de slag met opvang, onderwijs, gezondheidszorg en verzorging van vooral jonge mensen. Het doel is gemeenschappelijk: de medemens een paar stappen vooruit helpen. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel. Er blijft niets aan de strijkstok hangen!

Wie niet aanwezig was, maar toch wil bijdragen kan een gift overmaken op NL59RABO0375324100.

Inwoner van Zoeterwoude en mensen die op een andere manier met het dorp verbonden zijn, kunnen een aanvraag indienen voor een eigen missie. Stuur een omschrijving van het project naar info@missieveiling-zoeterwoude.nl, dan wordt het beoordeeld en mogelijk gesteund,

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×