In Den Doofpot is bijna doorgedrongen tot de lijst van 100 beste restaurants van Nederland. (Foto: PR).

Restaurant In Den Doofpot in top 105 van Lekker 500

Morgen verschijnt de nieuwste editie van Restaurantgids Lekker500 die dit jaar het 40-jarig jubileum viert. Op de drempel van de Top 100 staat het Leidse restaurant In Den Doofpot van Anton Verschelling en zijn Chef de Cuisine Patrick Brugman. Op welke plek weet ook Verschelling zelf nog niet, maar het lijkt erop dat het een positie is in de Top 105. Van vijf restaurants heeft Lekker namelijk via Twitter bekend gemaakt dat ze op de drempel van de Top 100 staan.

Update: In den Doofpot staat op plek 101.

Verschelling is razend benieuwd naar de beoordeling die hij krijgt. “Ik weet niet wanneer ze zijn geweest en ook niet wie de gastronomen zijn die bij ons hebben gegeten, maar als het blad morgen uitkomt, kan ik in elk geval aan de gerechten zien wanneer ze ongeveer zijn geweest. We hebben namelijk elke maand een nieuwe menukaart”.

Verschelling hoopt volgend jaar een plekje in de Top 100 te bemachtigen, maar beseft ook dat dat niet meevalt. “Het is toch een conservatieve lijst. Er zijn dit jaar maar vier wisselingen in de bovenste 100 dus je moet er echt uitspringen om door te dringen tot die absolute toplijst van beste restaurants in Nederland”.

In Leiden staat IDD al jaren zeer goed aangeschreven. Het restaurant aan de Turfmarkt won bijvoorbeeld zowel dit jaar als vorig jaar de eerste prijs tijdens Leiden Culinair en ook op Iens staan talloze lovende recensies met als gemiddeld cijfer een 9,3.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×