Het Voedselbos is deels gefinancierd met de subsidieregeling wijkinitiatieven. (Archieffoto: Chris de Waard).

Subsidieregeling voor wijkinitiatieven met een jaar verlengd

Hoewel steeds meer mensen de weg naar een subsidie voor wijkinitiatieven in Leiden weten te vinden, zit er nog steeds 400.000 euro ‘in de pot’. Daarom wordt de subsidieregeling met een jaar verlengd. De regeling liep oorspronkelijk tot en met 2017 maar mensen met een goed idee om de samenhang in hun wijk te bevorderen, kunnen nu tot eind 2018 aanspraak maken op de subsidie.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de verlenging van de subsidieregeling wijkinitiatieven.

Initiatieven die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld het aanleggen van een buurttuin zoals de Drakentuin in  Nieuw Leyden of het Voedselbos in de Merenwijk. Ook buurtfeesten, wijkmarkten en het aanbrengen van extra verlichting op donkere plekken kunnen met de subsidie worden bekostigd.

Zonder cofinanciering kan maximaal 5.000 euro worden aangevraagd. Het benodigde bedrag wordt dan in zijn geheel gesubsidieerd door de subsidieregeling wijkinitiatieven. Met cofinanciering kan er tot 10.000 euro worden aangevraagd. Dat kunnen andere fondsen zijn maar ook via een crowdfundingsplatform als Voor je Buurt. De gemeente financiert dan ook 50 procent van het bedrag boven de 5.000 euro.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×