Lijsttrekker Joost Bleijie van het CDA Leiden. (Foto: Chris de Waard).

CDA Leiden presenteert verkiezingsprogramma: Verbeter je buurt, versterk je stad

Verbeter je buurt, Versterk je stad. dat is de titel die het verkiezingsprogramma van het CDA Leiden meekreeg. De partij presenteert vandaag het concept verkiezingsprogramma. “Wie kijkt naar Leiden, weet dat deze stad geen optelsom is van individuen of slechts een stapel stenen, maar juist een gemeenschap. Burgers die samen van deze stad een sterke stad willen maken”, aldus lijsttrekker Joost Bleijie over het verkiezingsprogramma waarmee CDA Leiden de piketpaaltjes slaat voor 2018 en verder.

Chris de Waard in gesprek met lijsttrekker Joost Bleijie over het programma. Donderdag volgt ook de kandidatenlijst.

Bleijie: “Als CDA Leiden kiezen we voor een stad waarin iedereen zich thuis voelt. Een Leiden waarin we geven om elkaar. Een stad waarin we werken, leren en sporten. Waar we samen letten op de veiligheid en de verzorgdheid in de wijk. En verder een oogje in het zeil houden, als iemand afglijdt of eenzaam is. Kortom, een stad van de menselijke maat”.

Leefbaarheid, veiligheid en de aanpak van eenzaamheid onder ouderen zijn als het aan Bleijie ligt de aankomende jaren prioriteit in het beleid. Ook wil het CDA extra ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. “Want zij leveren een onbetaalbare bijdrage aan onze samenleving”.

De partij heeft ook een lijst met speerpunten opgesteld waarmee de kiezers de komende maanden worden opgezocht: Een veilig Leiden, het gevoel dat jezelf en je kinderen in de juiste omgeving zitten, verkeersveiligheid rond scholen projectmatig aanpakken, cameratoezicht rondom uitgaansgelegenheden, in de binnenstad of op bedrijventerreinen, fors investeren in handhaving, bekende ergernissen zoals zwerfvuil, wildplakken en hardrijden
tegengaan met handhaving, vitale buurten, aangenaam wonen, een stad die het buurt voor buurt beter doet, Leiden niet tot de laatste meter volbouwen, een rem op de bouwhoogten, bestaand groen beschermen, meer bomen en planten in de stad, buurtinitiatieven blijven belonen en steunen, tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.

“En wat in Rotterdam werkt, gaan we hier ook doen”, zegt Bleijie: “Onder andere door een brede publiekscampagne die het thema op de agenda zet en mensen bevestigt in het idee, dat naar elkaar omkijken erbij hoort. Trainen van vrijwilligers op het herkennen van eenzaamheid en elke Leidenaar van 75+ thuis bezoeken met vrijwilligers en vertegenwoordigers van de gemeente”.

Lees hier het concept-programma van het CDA Leiden: CDA Leiden verkiezingsprogramma GR18-22

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×