(Foto's: Emile van Aelst).

Ontbijtclub van ondernemers schenkt ruim 15.000 euro aan Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden (RMBB) heeft dit jaar 15.250,42 euro bijeengebracht voor het Ronald McDonald Huis. De cheque werd tijdens het novemberontbijt in BDO Business Point Leiden overhandigd. De ontbijtclub, bestaande uit ondernemers uit de Leidse regio, heeft door de jaren heen inmiddels al ruim 250.000 euro aan het huis geschonken.

De Stichting Ronald McDonaldhuis Leiden exploiteert twee projecten. Het Ronald McDonaldhuis aan de Boerhaavelaan waar ouders, broertjes en zusjes tijdens de opname van een kind in het LUMC kunnen verblijven, en de Ronald McDonaldhuiskamer. “Dat is een project op de kinderafdeling van het LUMC”, legt Margrietta Zwaan van Ronald McDonald Huis Leiden uit. “Daar kan het gezin zich in het ziekenhuis even terugtrekken. De kinderafdeling van het LUMC is al een paar jaar aan het verbouwen en ook de ruimtes van onze huiskamer moeten meeverhuizen. Dat is een groot project. We krijgen geen subsidie, dus voor het voorbestaan van zowel het Huis als de Huiskamer zijn we afhankelijk van giften als deze. Deze bijdrage is echt geweldig.”

Het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden is een ontmoetingsplaats voor ondernemers uit de Leidse regio, die zich tegelijk inzetten voor het goede doel. Eén keer per maand wordt er bij een van de leden ontbeten. In 2001 werd in Leiden de eerste Ronald McDonald Business Breakfast (RMBB) opgericht. Sindsdien zijn er meerdere RMBB’s door heel Nederland ontstaan. Het lidmaatschap kost 325 euro per jaar. Op wat onkosten na wordt de gehele opbrengst jaarlijks aan het Ronald McDonaldhuis geschonken. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal leden. Het RMBB hoopt dan ook dat steeds meer ondernemers zich zullen aansluiten

RMBB  bestuurslid Ton Bakker: “Op onze website kun je zien wie er allemaal meedoen en verslagen lezen van de bijeenkomsten. Het moet je wel wat doen natuurlijk, je moet er een klik mee krijgen en de gezinnen en kinderen willen helpen. En het is natuurlijk ook gewoon een Business Club waar je altijd wel gelijkgestemden tegenkomt.” Op dit moment zijn er ruim zeventig deelnemers, maar het bestuur hoopt dit jaar nog over de grens van honderd leden heen te gaan.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×