(Foto's: Reanne van Kleef).

Actiegroep No More Blackface Leiden vraagt gemeente per direct te stoppen met Zwarte Piet

De actiegroep No More Blackface Leiden kwam vanavond naar het Leidse stadhuis om daar in te spreken in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. Daar vroeg een woordvoerder de gemeenteraad om per direct Zwarte Piet te schrappen uit het het programma rondom de Sinterklaasviering. Locoburgemeester Robert Strijk wilde nog geen inhoudelijke reactie geven op dit verzoek. Hij gaf aan na de Sinterklaasviering hier verder over in gesprek te gaan.

Als reactie op de inspraak van No More Blackface Leiden, riep Pegida Zwarte Piet-aanhangers op om ook naar het stadhuis te komen. Een handje vol pro-Zwarte Piet demonstranten gaf daar gehoor aan, maar er ontstonden geen ongeregeldheden op het Stadhuisplein. Uit voorzorg was er veel politie aanwezig en was er bij de Koornbrug een stuk afgezet voor de demonstranten.

Locoburgemeester Strijk verwacht geen ongeregeldheden tijdens de intocht van Sinterklaas komende zaterdag. “Er zijn geen demonstraties aangekondigd dus daar hoeven we nu ook nog geen actie op te ondernemen. Laten we er met z’n allen een zaterdag een mooi feest van maken.”

Joris Hansen van No More Blackface Leiden vraagt de gemeente Leiden per direct te stoppen met Zwarte Piet.


Locoburgemeester Robert Strijk over Zwarte Piet in Leiden.

Advertentie

Leiden Sinterklaas Zwarte Piet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×