Geen nieuwe wethouder Oegstgeest

2

De VVD-fractie in Oegstgeest draagt niemand voor om vertrekkend wethouder Wendelien Tönjann te vervangen. Dat maakte raadslid Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest zojuist bekend tijdens de raadsvergadering.

Volgens Spaargaren was het lastig om iemand te vinden. “Voor de drieeneenhalve maand tot de gemeenteraadsverkiezingen waren mensen niet bereid om hun positie neer te leggen of waren er andere verwachtingen.” Dat betekent dat Oegstgeest tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart met één wethouder minder zal zijn.

De portefeuilles die Tönjann nog tot 1 december vervult, waaronder Wonen, Verkeer en Ruimtelijke Ordening, zullen worden verdeeld onder het huidige college in Oegstgeest. Dat zijn burgemeester Emile Jaensch, wethouder Jos Roeffen (Lokaal Oegstgeest) en de deze maand aangetreden wethouder Jan Nieuwenhuis (CDA).

Wendelien Tönjann (VVD Oegstgeest) maakte in september bekend dat ze haar taken als wethouder per 1 december neer zal leggen. Later vanavond neemt de gemeenteraad afscheid van Tönjann, nadat die bijna 15 jaar in het openbaar bestuur van Oegstgeest actief is geweest.

IJsbrand Terpstra in gesprek met raadslid Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest

Delen
Zomerbiervaart

2 reacties

  1. Dat twee leden van het College enkele maanden voor de verkiezingen vertrekken blijft, welke hun motieven ook zijn, een vreemde zaak. Want verkiezingen zijn, behalve een nieuwe start, toch ook bij uitstek het moment van het afleggen van de eindverantwoording van de afgelopen vierjarentermijn. Met een , overigens zeer actieve en overtuigende buurgemeester, die vorig jaar aantrad, is het nu alleen wethouder Jos Roeffen die de hele bestuursperiode kan overzien. Eigenlijk vrij treurig!

  2. Mooie verschrijving:Buurgemeester, zeer toepasselijk voor een burgemeester die in korte tijd met de buurgemeenten zo’n prima verstandhouding heeft opgebouwd…..

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio (met name Oegstgeest) en presentator van Politiek071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.