Vertrekkend wethouder Wendelien Tönjann in de raadzaal (Foto: IJsbrand Terpstra).

Geen nieuwe wethouder Oegstgeest

De VVD-fractie in Oegstgeest draagt niemand voor om vertrekkend wethouder Wendelien Tönjann te vervangen. Dat maakte raadslid Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest zojuist bekend tijdens de raadsvergadering.

Volgens Spaargaren was het lastig om iemand te vinden. “Voor de drieeneenhalve maand tot de gemeenteraadsverkiezingen waren mensen niet bereid om hun positie neer te leggen of waren er andere verwachtingen.” Dat betekent dat Oegstgeest tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart met één wethouder minder zal zijn.

De portefeuilles die Tönjann nog tot 1 december vervult, waaronder Wonen, Verkeer en Ruimtelijke Ordening, zullen worden verdeeld onder het huidige college in Oegstgeest. Dat zijn burgemeester Emile Jaensch, wethouder Jos Roeffen (Lokaal Oegstgeest) en de deze maand aangetreden wethouder Jan Nieuwenhuis (CDA).

Wendelien Tönjann (VVD Oegstgeest) maakte in september bekend dat ze haar taken als wethouder per 1 december neer zal leggen. Later vanavond neemt de gemeenteraad afscheid van Tönjann, nadat die bijna 15 jaar in het openbaar bestuur van Oegstgeest actief is geweest.

IJsbrand Terpstra in gesprek met raadslid Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×