De Leidse raad stemt in meerderheid in met het instellen van een mediafonds. (Foto: Reanne van Kleef).

Leiden kiest voor pilot met lokaal mediafonds

De Leidse gemeenteraad heeft vanavond met de stemmen van de VVD, het CDA en Leefbaar Leiden tegen ingestemd met het voorstel van het college om een kwart miljoen euro beschikbaar te stellen voor een lokaal mediafonds voor onderzoeksjournalistiek.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over met nieuwe mediafonds.

Het gaat om een pilot, er is geen structureel budget voor het fonds vrijgemaakt. Hoe lang het duurt voor het fonds leeg is, hangt af van het aantal toegekende aanvragen. Die kunnen worden ingediend door journalisten of mediabedrijven die een bepaald onderwerp willen uitdiepen. Er wordt een onafhankelijke stichting in het leven geroepen die de aanvragen gaat beoordelen,

De gemeente hoopt dat er meer partijen gaan bijdragen aan het fonds en hoopt ook dat een nieuw college na de verkiezingen ook geld beschikbaar zal stellen voor het mediafonds.

Leiden Politiek Leids Mediafonds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×