De leden van de raadscommissie Burger & Bestuur in Voorschoten zijn er nog niet uit wie de komende vijf jaar het beste de rol van lokale omroep kan vervullen. (Foto: Chris de Waard).

Voorschotense raad verdeeld over keuze lokale omroep

De raadscommissie Burger & Bestuur van de gemeente Voorschoten heeft zich vanavond gebogen over de keuze voor een lokale omroep. Net als in Leiden zijn er ook in Voorschoten twee aanvragers. De zittende omroep Holland Centraal (Unity) vraagt om verlenging, de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) is de uitdager en heeft Sleutelstad als partner.

De keuze valt de raadsleden ook in Voorschoten moeilijk.  De raad is dan ook verdeeld. het CDA en ONS Voorschoten neigen naar Unity, de PvdA heeft die voorkeur al uitgesproken. De VVD in Voorschoten kiest voor Sleutelstad en de overige partijen, dat zijn GroenLinks, de SP en D66, hebben hun keuze nog niet bepaald.

 

Politiek Voorschoten RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×