(Foto: AS Media).

PvdA en SP willen af van onveilige geisers in Leidse woningen

De fracties van de PvdA en de SP in Leiden maken zich zorgen over de veiligheid van bewoners die nog een geiser in huis hebben. Aanleiding voor de hernieuwde onrust is de ontruiming van de Valkenhorst in de Merenwijk. Daar sloegen bewoners in de nacht van zondag op maandag alarm toen verschillende mensen onwel werden. Een hoge concentratie koolmonoxide vanwege een kapotte geiser bleek de oorzaak.

De twee partijen willen van het Leidse college weten hoeveel mogelijk onveilige geisers er nog aanwezig zijn in Leidse woningen. “Een veilig huis is voor alle inwoners van Leiden van groot belang,” daarom dringen onze fracties al langer aan op het versneld vervangen van geisers,” zeggen duoraadslid Elwin Wolters van de PvdA en SP-raadslid Han Dirks. “Het incident aan de Valkenhorst onderstreept hiervan het belang en kan hopelijk als een wake up call voor alle betrokkenen gelden.”

Al in 2015 nam de Leidse raad de motie ‘Investeren in Thuis II’ aan. Daarin werd het college opgeroepen om 750.000  euro uit de duurzaamheidsgelden in te zetten om samen met de Leidse woningbouwcorporaties versneld hoogrendementsketels in corporatiewoningen te installeren. De partijen vragen nu ook hoeveel geisers er inmiddels vanuit dit fonds zijn vervangen en ook of er nog geld over is om de nog aanwezige, mogelijk gevaarlijke geisers in corporatiewoningen alsnog op korte termijn te vervangen.

Leiden Politiek valkenhorst_co


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×