(Foto: DZB Leiden).

DZB Leiden heeft beschutte werkplekken in overvloed

DZB Leiden is op zoek naar inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude op die wegens ziekte of een handicap extra begeleiding of een aangepaste werkplek nodig hebben, maar wel graag willen werken. “Die mensen roepen we op om zich hiervoor aan te melden bij het UWV. Er zijn voor hen nog veel beschutte werkplekken beschikbaar,” vertelt manager Mensontwikkeling Rob van Rijn van DZB Leiden.

“Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 is het aantal mensen dat zich heeft gemeld voor een beschutte werkplek enorm afgenomen. En dat terwijl wij meer dan genoeg mogelijkheden hebben om hen een steuntje in de rug te geven door ze te helpen een leuke werkplek te vinden. Werk, en dus meedoen aan de maatschappij, levert vaak een belangrijke bijdrage aan het leven van mensen. Daarbij is er zoveel mooi beschut werk, zoals het maken van bijzondere pasjeshouders of chocola.”

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het UWV of DZB. DZB Leiden kan ook helpen met het aanvragen van een indicatie voor beschut werk. Meer informatie staat op www.dzb.nl/beschut.

Over DZB Leiden
DZB Leiden is de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet in de Leidse regio. DZB staat voor ambitie en helpt mensen, waar nodig, goed en snel naar zo regulier mogelijk werk. Het bedrijf is dé brug tussen het bedrijfsleven en de werkzoekende en is continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bij DZB werken zo’n 1200 mensen. Daarnaast helpt DZB circa 800 mensen per jaar met een uitkering in een traject naar werk.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×