Roel van den Berg kreeg woensdag uit handen van loco-burgemeester Strijk de Gouden Speld van verdiensten van de stad Leiden uitgereikt. (Foto: Emile van Aeslt).

Gouden Speld van de stad Leiden voor Roel van den Berg

Loco-burgemeester Robert Strijk heeft gistermiddag de Gouden Speld van de stad Leiden uitgereikt aan Roel van den Berg. Die kreeg de speld vanwege zijn grote inzet voor Leiden. “Roel van den Berg is altijd actief en zichtbaar in de stad. Hij is een ware ambassadeur van de gemeente,” zo motiveert het Leidse college de toekenning.

Roel van den Berg was vijftien jaar lang bestuurslid van de Leidse Regio Kring, maar moest vanwege ziekte zijn vrijwilligerswerkzaamheden staken. Van den Berg zou gisteren eigenlijk verrast worden met de speld tijdens een bijeenkomst van de Leidse Regio Kring in Kasteel Oud Poelgeest, maar kreeg deze uiteindelijk vanwege zijn ziekte thuis overhandigd.

Roel van den Berg is naast zijn werk bij de ING bank Leiden waar hij jarenlang directeur was, erg actief geweest in de stad. Vaak als bestuurslid, meestal als penningmeester. Vanaf het jaar 2000 tot 2011 was hij penningmeester van het bestuur van de Pieterskerk Leiden en vanaf 2011 lid van de Raad van Toezicht. Gedurende zijn bestuursperiode besteedde hij veel tijd en energie aan de miljoenen euro’s kostende restauratie van de kerk. Ook was hij penningmeester van de Heerensociëteit Amicitia en ook daar begeleidde hij de grote restauratie.

Vanaf 1993 was hij al penningmeester van de Stichting Huisvesting werkende Jongeren en bij Stichting Sieboldhuis Leiden was hij vanaf 2009 de penningmeester. Ook voor de Vereniging voor Ondernemingen in Leiden was hij van 1998 tot 2006 als penningmeester actief en hij was voorzitter van de commissie die de fusie met de MKB Leiden moest voorbereiden.

Roel van den Berg is iemand die partijen bij elkaar brengt. Dat deed hij vanaf 2006 als voorzitter van de Rijn en Duin Onroerend Goed Vereniging en als voorzitter van de stichting Werk en Onderneming, een stichting die startende ondernemers aan betaalbare bedrijfsruimte helpt. Daarnaast was hij actief om het complex Haagweg 4 geschikt te maken als bedrijfsverzamelgebouw voor kunstenaars en creatieve geesten, die moeilijk aan atelier ruimten kunnen komen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×