De nummers één tot en met vijf van de kandidatenlijst van Progressief Oegstgeest met van links naar rechts Nico Janssen, Menno Welling, Melanie van Driel, Kees Burger, Ria Pasterkamp. (Foto: PR).

Kandidatenlijst Progressief Oegstgeest ongewijzigd vastgesteld

De leden van Progressief Oegstgeest (PrO) hebben gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering van de partij de door de kandidatencommissie voorgestelde kandidatenlijst ongewijzigd vastgesteld. De 25-jarige Melanie van Driel is gekozen tot lijsttrekker. Ze is politicologe en werkt als docent bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Als tweede op de lijst staat Ria Pasterkamp die als enige van de huidige fractie na de verkiezingen doorgaat. “Haar
dossierkennis en passie voor het raadswerk zijn van grote waarde voor de fractie,” laat afdelingsvoorzitter Anton van Kempen weten.

Op de nummers drie en vier staan respectievelijk Menno Welling en Nico Janssen. Op nummer vijf Kees Burger, die al wat langer plaatsvervangend raadslid is. Dat PrO ook wil opkomen voor de ouderen in Oegstgeest blijkt uit plek zes. Die is voor oud-wethouder Ton Kohlbeck die tegenwoordig onder andere erg actief is in de wereld van het
ouderenbeleid. Steyn Burger staat op plek zeven, op acht Koen Lenferink, de zoon van de Leidse burgemeester.

De lijst kent in totaal 33 namen. Fractievoorzitter Tim van Tongeren en raadslid Gerlof Kruidhof hebben er voor gekozen om met het raadswerk te stoppen en zijn nu lijstduwer.


IJsbrand Terpstra sprak met Melanie van Driel over haar verkiezing tot lijsttrekker

Advertentie

Oegstgeest Politiek pro_2017


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×