(Tim van Tongeren, fractievoorzitter PrO)

Fractievoorzitter Progressief Oegstgeest stopt na verkiezingen

Fractievoorzitter Tim van Tongeren van Progressief Oegstgeest (PrO) staat niet op de lijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Na twaalf jaar stopt hij in maart als gemeenteraadslid en fractievoorzitter. “Het is mooi geweest”, stelde Van Tongeren in een interview met Sleutelstad.

Van Tongeren begon in 2006 als raadslid in Oegstgeest en nam vervolgens nog twee keer plaats in de gemeenteraad. “Idealiter vervullen mensen dit soort functies voor acht jaar”, vindt Van Tongeren. Dat hij in 2014 nogmaals op de lijst verscheen, kwam doordat D66 zich toen net van PrO had losgemaakt. “Doordat we toen in een nieuwe samenstelling moesten gaan werken, kwam van het bestuur de vraag of ik toch nog één ronde mee wilde doen.”


IJsbrand Terpstra in gesprek met Tim van Tongeren over zijn keuze om te stoppen

Volgens Van Tongeren is de partij nu stabiel genoeg om ruimte te maken voor een nieuwe lijsttrekker en fractievoorzitter. Wie de lijst aan gaat voeren, wil Van Tongeren echter nog niet zeggen. “We hebben een hele goede lijst, maar die wordt op 11 december pas vastgesteld.” Op die lijst staan in ieder geval de namen van Ria Pasterkamp, die nu ook in de gemeenteraad zit, en oud-wethouder Ton Kohlbeck. Beiden zullen de lijst echter niet aan gaan voeren.

Met de beslissing van Van Tongeren om niet terug te keren, ontstaat voor hem de mogelijkheid voor nieuwe activiteiten. Naar eigen zeggen zit hij nog vol met ideeën en zal ‘zeker geen plaats gaan nemen achter de geraniums’. Of hij nog actief zal blijven in de lokale politiek, hangt volgens Van Tongeren erg af van de uitslag van de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mocht er daarna de vraag komen vanuit de fractie om wethouder te worden, dan zal ik daar natuurlijk serieus naar kijken, maar dat vind ik niet meer dan logisch.”

Oegstgeest Politiek pro_2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×