Geen centrale vuurwerkshow in Leiden

4

De centrale vuurwerkshow waar een ruime meerderheid in de Leidse gemeenteraad een jaar geleden toe opriep, komt er niet. “Er was geen budget voor een bijdrage aan een vuurwerkshow,” laat de gemeente Leiden via een woordvoerder weten. “In het kader van de financiële besprekingen ten behoeve van de Kaderbrief is hierover gesproken maar dit voorstel heeft het afgelegd tegenover andere financiële voorstellen.”

Vorig jaar november boog de Leidse gemeenteraad zich over een notitie van burgemeester Lenferink waarin niet alleen de vuurwerkvrije zones werden benoemd, maar waar de burgemeester ook de suggestie deed voor een centrale vuurwerkshow bij de Lammermarkt. Het plein boven de parkeergarage ligt mooi centraal en heeft een evenementenfunctie.

Dat de show er niet komt heeft een financiële reden. De 30.000 euro die er naar schatting mee gemoeid zou zijn, heeft de gemeente er niet voor over. Een externe partij die het vuurwerk organiseert en de kosten deels dekt met de verkoop van hapjes en drankjes is blijkbaar niet gevonden.

Delen

4 reacties

  1. Steef van het Veld op

    Nee, steek wel 40.000.000 euro in een parkeergarage die nooit vol komt en daarnaast nog een tweede garage die “laat me raden”. De garage aan de Lammermarkt zie ik tot nu toe zelf op hoogtij-dagen nog niet voor de helft vol (intocht Sinterklaas). Wat is dan het probleem voor die € 30.000 voor een vuurwerkshow?
    Misschien klopt de rekenkamer van de gemeente Leiden niet helemaal.

  2. Ik vraag me af of de kosten van overlast en schoonmaak achteraf niet meer zullen bedragen. Het zal veel mensen trekken die zelf dan geen vuurwerk aanschaffen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline