Vuurwerk boven Leiden. (Foto: Hans van Egdom).

Geen centrale vuurwerkshow in Leiden

De centrale vuurwerkshow waar een ruime meerderheid in de Leidse gemeenteraad een jaar geleden toe opriep, komt er niet. “Er was geen budget voor een bijdrage aan een vuurwerkshow,” laat de gemeente Leiden via een woordvoerder weten. “In het kader van de financiële besprekingen ten behoeve van de Kaderbrief is hierover gesproken maar dit voorstel heeft het afgelegd tegenover andere financiële voorstellen.”

Vorig jaar november boog de Leidse gemeenteraad zich over een notitie van burgemeester Lenferink waarin niet alleen de vuurwerkvrije zones werden benoemd, maar waar de burgemeester ook de suggestie deed voor een centrale vuurwerkshow bij de Lammermarkt. Het plein boven de parkeergarage ligt mooi centraal en heeft een evenementenfunctie.

Dat de show er niet komt heeft een financiële reden. De 30.000 euro die er naar schatting mee gemoeid zou zijn, heeft de gemeente er niet voor over. Een externe partij die het vuurwerk organiseert en de kosten deels dekt met de verkoop van hapjes en drankjes is blijkbaar niet gevonden.

Leiden Politiek Vuurwerkverbod


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×