(Foto: PR).

Popmuziek met religieuze lading tijdens Top 2000-dienst in Scheppingskerk

De Protestantse Gemeente Leiderdorp begint het nieuwe jaar op een bijzondere manier. Op zondag 7 januari wordt er voor het eerst een Top 2000-dienst houdt in de Scheppingskerk. De band Creative & Friends brengt enkele grote hits uit de geschiedenis van de popmuziek in de kerkzaal ten gehore. De Protestantse Gemeente Leiderdorp sluit daarmee aan bij een landelijke trend om in de week van oud en nieuw een kerkdienst te organiseren met popmuziek.

“Muziek in de kerk is vaak klassiek georiënteerd, maar verreweg de meeste mensen houden van pop’,” zegt dominee Esther de Paauw. “Popliedjes gaan ook vaak over serieuze thema’s en hebben mooie teksten. Veel popliedjes hebben veel meer met geloof en zingeving te maken dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Dat is ook het succes van The Passion, waar het verhaal van Jezus en de liedjes elkaar diepere betekenis geven. Ook veel popsongs hebben een religieuze lading. En anders gaan de nummers wel over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.’”

Het thema van de speciale dienst die om 16.00 uur begint is ‘Have a little faith’. De eigen kerkband ‘Creative & Friends’ speelt de nummers live en er ook worden clips vertoond. “De muziek staat centraal, mensen kunnen met elkaar delen wat muziek voor hen betekent en er is ruimte voor bezinning,” zegt De Paauw:  “Wij hopen dat deze dienst ook mensen aanspreekt, die anders niet naar de kerk gaan. We willen laten zien dat of je gelovig bent of niet, muziek ons allemaal verbindt en inspiratie geeft.’”

Op 7 januari blijkt welke van de aangedragen popsongs in de middagdienst passen. Verder is er nog een quiz om de kennis van muziek en de achterliggende bijbelfragmenten te testen. Na afloop is er tijd om na te praten met een drankje. De toegang tot de dienst is gratis.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×