(Foto's: PR).

HMC en LUMC willen intensiever en duurzamer samenwerken

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) willen intensiever en duurzamer gaan samenwerken. De twee ziekenhuizen gaan al bestaande samenwerkingsverbanden verstevigen en samenwerking op nieuwe terreinen onderzoeken.

“Doel is het verder verbeteren van toegankelijke en innovatieve zorg voor patiënten in de regio Den Haag-Leiden nu en in de toekomst,” zo melden de ziekenhuizen in een persverklaring. Beide raden van bestuur hebben afgesproken in januari 2018 te starten met een verkenning hoe deze samenwerking tot stand gebracht kan worden.

 

De beide organisaties werken op verschillende onderdelen in de patiëntenzorg al jaren intensief samen. Bijvoorbeeld op het terrein van oncologie, neurochirurgie, neurovasculaire zorg, multitrauma zorg, cardiologie en ouderengeneeskunde. Intensivering van de samenwerking op deze gebieden van patiëntenzorg beoogt verdere verbetering hiervan in onze regio.

Ook in onderwijs en opleiding van co-assistenten en medisch specialisten bestaat al een succesvolle samenwerking. Onderzoek en innovatie vindt op diverse vakgebieden plaats door samenwerking in klinisch onderzoek en wetenschappelijke toepassing van gezamenlijke vernieuwing in de zorg.

Bestuursvoorzitters Paul Doop (HMC) en Willy Spaan (LUMC): “HMC en LUMC vullen elkaar uitstekend aan. Wij willen gezamenlijk de acute en complexe zorg in de regio Den Haag-Leiden behouden en verbeteren voor patiënten. Met een intensievere en duurzamere samenwerking zijn wij in staat onze gezamenlijke toekomstvisie te realiseren om vanuit onderzoek en onderwijs te komen tot innovatieve zorg voor iedereen in de regio Den Haag-Leiden.”

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×