Vluchtelingengezin tussen de bierblikken

Vanmorgen vroeg heeft de politie in Zoeterwoude een gezin uit Irak opgepakt. Het gaat om een man en een vrouw met een dochtertje van vijf. De chauffeur van een vrachtwagen van Heineken had het drietal uit zien stappen en waarschuwde de politie.

Het gezin is ruim zeven maanden geleden Irak ontvlucht en was sindsdien onderweg. De afgelopen drie dagen hebben ze als verstekeling in vrachtwagens gereisd. “Wij hebben het gezin ondergebracht op het bureau en voorzien van een warme maaltijd. Het dochtertje kreeg een knuffelbeer,” zo laat de politie weten.

Het gezin wordt overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De politie onderzoekt of het hier gaat om mensensmokkel.

112 Sleutelstad Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×