(Foto: Gemeente Leiden).

Duurzame avond over energiebesparing in Stevenshof

Speciaal voor bewoners van koophuizen uit de Stevenshof organiseren de gemeente Leiden, het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket en wijkambassadeur Ckees van Oijen op 23 januari een informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen. De avond wordt georganiseerd in het kader van de campagne Leiden gaat Goed.

Meer wooncomfort met minder energielasten is het doel van de maatregelen die tijdens de bijeenkomst worden belicht. Woningeigenaren worden met de duurzaamheidscampagne van gemeente Leiden geholpen om hun huis te verduurzamen en zelf te zorgen voor een comfortabele en energiezuinige woning, met lagere woonlasten. Goed voor het milieu en Goed voor de portemonnee.

Referentiewoning en stappenplan
Duurzaam Bouwloket heeft in de Stevenshof de meest voorkomende woningtypen onderzocht op energiebesparings- en verduurzamingskansen. De resultaten zijn per woningtype samengevat in acht verschillende Goed menukaarten. Een Goed menukaart geeft in stappen aan hoe woningeigenaren in de Stevenshof de komende jaren het comfort, de kwaliteit en de energieprestatie van woningen in de Stevenshof kunnen verbeteren en hoeveel daarmee is te besparen op de energiekosten. Tijdens de bijeenkomst worden de belangrijkste resultaten en meest interessante maatregelen gepresenteerd waarmee de koopwoning de komende jaren kan worden verbeterd.

Tijdens de avond presenteert de wijkambassadeur in samenwerking met regionale bedrijven een Goed aanbod van de meest interessante energiebesparende maatregelen. Na afloop van de bijeenkomst kunnen bewoners aangeven in welke maatregelen ze geïnteresseerd zijn en ook direct in gesprek met de bedrijven.

Bewoners van een koophuis in de Stevenshof kunnen zich voor de avond aanmelden via info@duurzaambouwloket.nl onder vermelding van naam en volledige woonadres. Op de informatieavond is ruimte voor honderd bezoekers. Bij meer aanmeldingen wordt er een extra avond georganiseerd.

Alles over de Leidse duurzaamheidscampagne is te vinden op www.gagoed.nl. Concrete mogelijkheden om de woning te verduurzamen staan op www.duurzaambouwloket.nl.

Het programma;

19:15 uur Inloop
19:45 uur Opening wijkambassadeur Ckees van Oijen
19:55 uur Resultaten Goed menukaarten en stappenplan
20:15 uur Toelichting meest interessante maatregelen
21:55 uur Aanbod bedrijven
21:30 uur Vragen en afsluiting
21:00 uur Mogelijkheden bewoners (advies PKW, Burengroep etc.) en vervolg
21:10 uur Vragen en Einde avond
21:30 uur Afsluiting

De avond wordt gehouden in het huis van de buurt van Libertas aan de Trix Terwindstraat 4.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×