(Foto: PR).

Talent van Taekwondo Vereniging Leiden mist op haar na NK goud

De 15-jarige taekwondoka Floor Versteeg van Taekwondo Vereniging Leiden heeft dit weekend zilver gewonnen op het NK junioren A klasse tot 68 kilo. In de finale verloor ze op een zogenaamde ‘golden point’, maar volgens trainer Gerard van den Berg had ze eigenlijk recht op de titel. Het NK werd gehouden in Sporthal Zuiderpark in Den Haag.

Naast het Nederlands Kampioenschap voor junioren, werd ook het NK voor cadetten en senioren gehouden. Bij de senioren deden namens Taekwondo Vereniging Leiden Monica Wink en Glenn van Rooijen mee. Wink werd de afgelopen twee jaar Nederlands Kampioen, maar moest net als Van Rooijen geblesseerd afhaken.

Des te groter was de verrassing voor trainer Van den Berg dat juist Versteeg er met een prijs vandoor ging. “Floor heeft buitengewoon gepresteerd”, vertelt hij trots. “Ik wil de jury er niet de schuld van geven, maar volgens mij had ze zelfs recht op de titel. Na drie rondes van twee minuten stond het vijf-vijf. Uiteindelijk verloor ze doordat ze een minpunt kreeg. Dat is jammer.”

De afgelopen toernooien kwam Versteeg wat minder goed uit de verf. Van den Berg: “Ze heeft me echt verrast. Ze was dit keer een heel stuk feller. Dat was goed om te zien. Als ze zo door blijft gaan, denk ik wel dat we er meer uit kunnen halen. De overstap van junior naar senior is wel heel groot, maar ze is nog jong. Als ze deze ervaring meeneemt zou ze volgend jaar wel kampioen kunnen worden bij de junioren.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×