Het bollenasiel bij Hoeve Cronesteijn is weer open. (Foto: PR).

Bloembollenasiel in Leiden weer geopend

Bij Hoeve Cronesteijn is het bloembollenasiel weer geopend. Op de locatie van de Gemiva-SVG Groep worden uitgebloeide bollen net als de afgelopen paar jaar door mensen met een beperking verzorgd en op verschillende plekken in Leiden en Leiderdorp weer geplant.

“Dus gooi je uitgebloeide bollen niet weg, want over een paar weken komen deze tweedehands bollen weer tot bloei en zorgen ze voor een vrolijke lentegroet van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes,” zegt begeleider Margreeth van Dam van Hoeve Cronesteijn. Zij is het ook die het idee voor een bollenasiel enkele jaren geleden bedacht: “Ieder jaar zijn wij weer verbaasd over de hoeveelheid bollen die ingeleverd worden. Voor ons een leuke activiteit en duurzaam voor iedereen. Extra leuk is dat andere locaties van de Gemiva-SVG Groep nu ook bollenasielen hebben, zoals De Schakel in Moordrecht en binnenkort ook een locatie in Wassenaar.”

De inzamelplaatsen
Ook dit jaar kunnen de uitgebloeide bollen op vaste plaatsen in Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude worden ingeleverd. In Leiden is de inzamelplaats bij Hoeve Cronesteijn (Cronestein 1) in park Cronesteijn en bij Zuidwester, Kennedylaan 116. De inwoners van Zoeterwoude kunnen hun bollen kwijt bij Swetterhage, Blankaartweg 2.

In Leiderdorp kunnen de bollen ingeleverd worden bij de Etalage van Gading, aan de buitengalerij van winkelcentrum Winkelhof. De Etalage is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Alle soorten bollen zijn welkom, maar het is belangrijk dat je de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×