Als aftrap van de Nationale voorleesdagen die morgen beginnen is wethouder Roos van Gelderen bij kinderdagverblijf Langhors komen voorlezen uit het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. (Foto: Carolina D'Andrea).

Nationale Voorleesdagen bij BplusC

BplusC pakt tijdens De Nationale Voorleesdagen flink uit. Het jaarlijkse voorleesfeest voor peuters en kleuters begint morgen en duurt tot en met zaterdag 3 februari. Alle dagen zijn er in elke bibliotheeklocatie meespeel-dansvoorstellingen en wordt er voorgelezen met de kamishibai. Op zondag 28 januari is er een Voorleesfeestmarkt, met muziek- en dansworkshops, een tijgerparcours, kinderyoga en nog veel meer. Bij de activiteiten staat het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen vraagt BplusC aandacht voor het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. “Voor de ontwikkeling in taal, kennis, creativiteit, fantasie en voor een verrijkt contact tussen ouder en kind is voorlezen belangrijk. Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt,” zegt Marie Matthijssen van BplusC.

De slapende tijger
Meespeel-dansvoorstelling voor peuters en kleuters aan de hand van het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt. De workshop is gratis, graag vooraf aanmelden.
woensdag 24 januari, 15.00-15.45 uur, locatie Leiderdorp, aanmelden: leiderdorp@BplusC.nl
vrijdag 26 januari, 15.30-16.15 uur, locatie Stevenshof, aanmelden: stevenshof@BplusC.nl
zondag 28 januari, 15.30 -16.00 uur, locatie Nieuwstraat, aanmelden: onderwijs@BplusC.nl
woensdag 31 januari, 12.00-12.45 uur, locatie Merenwijk, aanmelden: merenwijk@BplusC.nl
woensdag 31 januari, 14.30-15.15 uur, locatie Het Gebouw, aanmelden: hetgebouw@BplusC.nl

Voorlezen met de kamishibai
Op woensdagmiddag wordt het prentenboek Ssst! De tijger slaapt op verschillende bibliotheeklocaties voorgelezen met het Japanse vertelkastje, de kamishibai. Entree is gratis.
woensdag 24 en 31 januari, 14.00 uur, locatie Het Gebouw
woensdag 24 en 31 januari, 14.30 uur, locatie Nieuwstraat, Merenwijk, Stevenshof, Leiderdorp

Voorleesfeestmarkt
Een vrolijke, actieve inloopmiddag voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders. Met onder andere muziek- en dansworkshops, tijgerparcours, schminken, kinderyoga, voorlezen en informatie- en boekenstands. Illustrator- en schrijversduo Ingrid en Dieter Schubert komen tekenen en vertellen over hun nieuwe boek Moemf heeft een vriend (reserveer een plekje via info@silvester-leiden.nl, maximaal 1 begeleider per kind).Toegang is gratis.
zondag 28 januari, 13.00-16.00 uur, locatie Nieuwstraat

Workshop Baby- en kindgebaren
Baby-en kindgebaren is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is er al eerder contact. Door gebaren aan te leren, kun je met je kind communiceren voordat het in staat is om te praten. Deze workshop is gratis, aanmelden via stevenshof@BplusC.nl
maandag 29 januari, 19.15 -20.45 uur, locatie Stevenshof

Lid worden van de bibliotheek
Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van het tijgertje uit het boek Ssst! De tijger slaapt cadeau (zolang de voorraad strekt). Kinderen tot 13 jaar zijn gratis lid van BplusC Bibliotheek.

Voor het programma van De Nationale Voorleesdagen werkt BplusC samen met jeugdboekhandel Silvester, Smallsteps, FloreoKids, basisschool De Singel, kinderopvang De Kinderhaven, Centrum voor Jeugd en Gezin, SPL, JES Rijnland, Naturalis, Auris en OnderwijsAdvies.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×