(Foto: PR).

Zorgorganisatie Topaz zoekt vrijwillige schippers

Voor de Zuydtwijck 2, het eigen schip van Topaz, is de zorgorganisatie op zoek naar vrijwillige schippers. “Dankzij de stichting Vrienden van Zuydtwijck kunnen de bewoners van Topaz Zuydtwijck en de andere Topaz-huizen er regelmatig op de eigen ‘Zuydtwijck 2’ op uit,” vertelt coördinator Martie Bronsgeest. “Ook voor andere zorgorganisaties is de boot te huur. Om de boot met regelmaat te kunnen laten varen, zijn wij op zoek naar ervaren schippers die een vaarbewijs en een marifooncertificaat hebben of die bereid zijn dit certificaat te behalen.”

Per keer kunnen er twaalf gasten mee met de Zuydtwijck 2. De boot is aangepast aan rolstoelgasten en is voorzien van toilet, verwarming, mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Ook is er een kookplaat om bijvoorbeeld soep op te warmen. Bronsgeest: “Onze schippers zijn allemaal zeer ervaren vrijwilligers die het de gasten graag naar de zin maken. In overleg met de schippers kunnen vaarroute en eventuele stopplaatsen bepaald worden.”

Geïnteresseerde schippers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Martie Bronsgeest, hoofd Welzijn Topaz Zuydtwijck en coördinator van de Zuydtwijck2 via m.bronsgeest@topaz.nl of een van deze twee telefoonnummers: 071 579 82 05 of 071 579 83 00.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×