Auditiezondagen leveren acht kandidaten op voor BNNVARA Leids Cabaret Festival

0

Uit de ruim zestig aanmeldingen voor het Leids Cabaret Festival werden zestien auditanten geselecteerd. Zij probeerden de afgelopen twee zondagmiddagen in twintig minuten tijd een plekje te veroveren voor de voorrondes op 12 en 13 februari in de Leidse Schouwburg.

Beide zondagen zat Galeriecafé de Leidse Lente afgeladen met publiek dat hoopte het nieuwe Nederlands of Belgische talent als eerste te zien. Veel cabaretiers waaronder Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim en recenter de Partizanen en Tim Fransen zijn ooit via het Leids Cabaret Festival bekend geworden. Het was voor de jury een hele klus om de volgende acht kandidaten te selecteren voor de voorrondes.

Maandag 12 februari: Maarten Westra Hoekzema (Antwerpen, BE) Frank Boddin (Gent, BE) Kasper van der Laan (Amsterdam) en Manon Kroezen ( Tilburg).

Dinsdag 13 februari: Marieke Peper (Amsterdam) Farbod Moghaddam (Den Haag) Els Dejonghe (Antwerpen, BE) Jeroens Clan – Matthias Tuns, Jip de Poorter, Bram Kroon (Best).

De hele en halve finale zijn uitverkocht, voor de voorrondes in de Leidse Schouwburg zijn nog een aantal kaarten te koop.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.