Het ouderlijk huis van Jan Wolkers in de Deutzstraat is een van de plekken die in de korte film voorkomen. (Foto: Emile van Aelst).

Film 'Schrijversdorp Oegstgeest' in première tijdens eerste Oegst!Live

Tijdens de eerste editie van het evenement Oegst!Live! dat op 5 februari wordt gehouden in het clubgebouw van ASC gaat de korte film ‘Schrijversdorp Oegstgeest’ in première. Deze film is gemaakt in opdracht van Dorpsmarketing Oegstgeest door Roel Zaadnoordijk van Daily ChannelTV uit Leiden. Met deze film wil Dorpsmarketing Oegstgeest bewoners en bezoekers duidelijk maken waarom Oegstgeest zich met recht een schrijversdorp kan noemen.

De opnamen voor de acht minuten durende film werden afgelopen weken gemaakt op verschillende plaatsen in Oegstgeest. In de film wordt onder meer aandacht geschonken aan de Franse filosoof Descartes die van 1641 tot 1643 op kasteel Endegeest woonde, aan Wolkers geboortehuis, de twaalf schrijverstegels in het dorp en het beeld de Verhalenverteller op de Lange Voort.

Het commentaar bij de film is ingesproken door oud-burgemeester Els Timmers. Na de première op maandagavond 5 februari zal de film permanent te zien zijn op o.a. DailyChannelTV, YouTube en de website van Dorpsmarketing Oegstgeest.

Poëzie van een enclave
De profilering van Oegstgeest als schrijversdorp is geen beslissing van de vorig jaar opgerichte organisatie Dorpsmarketing Oegstgeest. Al sinds 2007 positioneert Oegstgeest zich bewust als schrijversdorp. Toen werd in de gemeenteraad met grote meerderheid een motie van Progressief Oegstgeest aangenomen, waarin van de gemeente werd gevraagd meer bekendheid te geven aan Oegstgeest als schrijversdorp. Dat leidde onder meer tot de schrijverstegels in het dorp.

De Oegstgeester schrijver Jan Paul Hinrichs publiceerde onlangs zijn boekwerkje ‘De poëzie van een enclave’ waarin hij een verrassend beeld geeft van de literair wellicht meest tot de verbeelding sprekende vierkante kilometer van ons land. Hinrichs zal tijdens ‘Oegst!Live’ nader ingaan op Oegstgeest als schrijversdorp.

Aanmelden
Het feestelijke en informatieve evenement ‘Oegst! Live’ wordt georganiseerd door Dorpsmarketing Oegstgeest, het Cultuurfonds Oegstgeest en de Rabobank en is toegankelijk voor alle inwoners van Oegstgeest. ‘Oegst!Live’ wordt gehouden in het clubhuis van ASC op het sportpark Overveer aan de Abtspoelweg 21 in Oegstgeest en duurt van 19.30 – 22.00 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar dorpsmarketeer@dorpsmarketingoegstgeest.nl onder vermelding van ‘Oegst! Live’, naam en adres.

Advertentie

Cultuur Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×