(Foto: Reanne van Kleef).

Picknick Festival stopt door gebrek aan financiën

De afgelopen vier jaar zorgde het Picknick Festival voor een culturele invulling van de zondagen in de maand Juli. Een festival met veel live muziek, theater, kinderactiviteiten, een markt en foodtrucks. Omdat de inkomsten terug liepen en daardoor de risico’s voor de organisatie steeds groter werden, is nu besloten om te stoppen met het festival.

Vier jaar geleden heeft Centrummanagement Leiden het idee bedacht om een zomers evenement te organiseren. Er werd voor iedere Leidenaar een gratis toegankelijk programma georganiseerd. Het doel was om de binnenstad op te laten leven.

“Iedereen mocht zelf een picknickmand meenemen. Dit was fijn en leuk voor de bezoekers, maar het maakte het wel moeilijk voor het festival. Het weer viel ook vaak tegen. De zondagen in juli staan niet altijd garant voor mooi weer,” zegt Bas Schreuder die het festival de afgelopen jaren organiseerde.

De combinatie van de onzekerheid over de benodigde vaste financiële bijdragen, de afhankelijkheid van het weer en daarmee de onzekerheid over de haalbaarheid van de benodigde omzet tijdens het evenement zelf, maakt dat de risico’s voor 2018 te groot zijn. Hierdoor heeft de organisatie dus moeten besluiten om vanaf dit jaar te stoppen met het Picknick Festival. “Wij zien geen mogelijkheden meer om het concept van dit festival recht te doen, zonder ingrijpende veranderingen die ons inziens niet passen bij de uitgangspunten van dit sympathieke festival”, aldus Schreuder.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×