Eerder werd er al over de VOG gesproken in de Zoeterwoudse gemeenteraad.

Ook kandidaten VVD Zoeterwoude hebben VOG

Naar aanleiding van de discussie over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor kandidaat-raadsleden in Zoeterwoude heeft de VVD laten weten dat zo’n verklaring voor hen al langer verplicht is. Dat komt voort uit een besluit wat de VVD landelijk eerder al heeft genomen. Toen werd besloten dat alleen een gesprek met de selectiecommissie van de partij niet voldoende is.

Begin deze maand haalde het voorstel van het CDA om zo’n verklaring voor alle kandidaat-raadsleden in Zoeterwoude verplicht te stellen, het niet. VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper stemde daar toen als enige raadslid wel voor. “Aan de integriteit van de kandidaten mag niet getwijfeld worden. Leden die namens de VVD kandidaat willen zijn voor de gemeenteraad dienen van onbesproken gedrag te zijn”, laat hij daar nu over weten.

Eerder maakte het CDA in Zoeterwoude al bekend dat zij een VOG hebben aangevraagd voor hun kandidaat-raadsleden. Daarmee wilden ze het goede voorbeeld geven aan de andere partijen in Zoeterwoude. Daarmee heeft Progressief Zoeterwoude als enige zittende partij in Zoeterwoude geen verklaring voor hun kandidaten. Zij lieten daarover eerder al weten een screening door hun eigen selectiecommissie voldoende te vinden.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×