Lisa van der Geest won dit seizoen veel marathonwedstrijden, waaronder Flevonice. (Archieffoto: schaatspeloton.nl, tekst: Warmondse IJsclub).

Marathonschaatsster Lisa van der Geest wint in ijskoud Zweden

In Zweden werden dit weekend de laatste drie wedstrijden in de KPN Grand Prix natuurijs verreden. Twee daarvan werden gewonnen door de Leidse rechtenstudente Lisa van der Geest.

Vanwege de enorme koude in Lulea werden de wedstrijden ingekort en werd de start uitgesteld naar het midden van de dag. Op donderdag 22 februari reden de dames 60 kilometer bij -20 graden. De dames vochten, net als de heren daarna, vooral tegen de koude.

Twee dagen later, op zaterdag , werd een wedstrijd van 40 kilometer gereden. Het was bij de start nog kouder dan op de donderdag. Het was een felle wedstrijd met ronden van 2,7 kilometer. Met nog twee ronden te gaan reed Van der Geest (Warmondse IJsclub, mkbasics.nl) weg en bleef weg. Ze werd eerste.

Op zondag moesten de dames 100 kilometer rijden. Nu niet alleen bij –18 graden, maar er stond ook een harde wind waardoor de gevoelstemperatuur veel lager lag. Bij de verzorgingspost sprintte klassementsleidster Elma de Vries weg, maar Van der Geest liet haar niet gaan. Een klein groepje van zes schaatssters komt met de wind tegen bijna stil te staan als Van der Geest weg rijdt. De Vries probeert haar nog in te halen. Het is tevergeefs want Van der Geest wint ook deze Grand Prix finalewedstrijd in Zweden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×