(Foto: Erfgoed Leiden).

Onderzoek naar Schans Lammen gaat verder

Afgelopen november kon de zoektocht naar Schans Lammen beginnen. Eerst werden er zoveel mogelijk oude hedendaagse kaarten verzameld. Door de kaarten over elkaar heen te leggen worden de meest kans hebbende locaties gekozen.

Ruud Kok van Archeologisch Adviesbureau RAAP zegt dat veel van de historische materialen online te vinden is, zoals bij ELO (Erfgoed Leiden en Omstreken). Wat erg belangrijk is, zijn de bouwtekeningen van de Lammebrug. De eerste brug werd gebouwd in 1912 en de tweede in 1960.  Er wordt geprobeerd om de communicatie van toen weer boven tafel te krijgen, om te kijken of er sporen van Schans Lammen zijn.

Na het verzamelen wordt alles geanalyseerd. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.  Kok: “De grootste uitdaging is om de verbinding te leggen tussen de oude kaarten en de hedendaagse situatie. Deze ontbrekende schakel hebben we nog niet kunnen vinden, dus het blijft nog  even spannend. Eind maart hopen we de eerste resultaten te kunnen melden.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×