Langebaanschaatsster Julia Noordenbos was te gast bij Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. (Foto: Gerry van Bakel).

Julia Noordenbos combineert schaatsen en studie

De gouden race van Ireen Wüst volgde langebaanschaatser Julia Noordenbos een beetje stiekem tijdens een hoorcollege op haar telefoon. Ze let tijdens zo’n rit vooral op de techniek. En al neemt Noordenbos haar sport erg serieus, alles er voor opzij zetten zoals schaatsgrootheden als Ireen Wüst en Sven Kramer, doet ze zelf niet. Maar als ze in het najaar drie maanden naar Moskou gaat voor een stage voor haar studie, regelt ze wel meteen dat ze ook van de ijsbaan gebruik kan maken.

Julia Noordenbos studeert International Studies en timmert verder aan de weg als sprintster op de langebaan. Ze snapt wel de magie die natuurijs voor anderen kan hebben, maar zelf kijkt ze vooral uit naar de Olympic Oval in Calgary waar ze in maart naar toe gaat om haar persoonlijke records aan te scherpen.

Gerry van Bakel in gesprek met langebaanschaatser Julia Noordenbos.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×