VVD Voorschoten heeft plannen om zwembad Het Wedde multifunctioneel in te richten. (Foto: PR).

VVD Voorschoten wil multifunctioneel zwembad Het Wedde

Over twee jaar vervalt de subsidie van zwembad Het Wedde in Voorschoten. Om sluiting te voorkomen – zo bleek eerder al – moet er gekeken worden naar creatieve oplossingen. Oplossingen die niet per sé met zwemmen te maken hoeven hebben, als het aan de VVD ligt. “In het noorden van Voorschoten zit nog geen fitness centrum dus daar is nog wel ruimte voor”, lichtte wethouder en lijsttrekker Nanning Mol toe in Politiek071.

Waar je een deur sluit
“Vandaag heeft zich al een ondernemer gemeld die graag in gesprek gaat om te kijken naar de mogelijkheden”, vertelt Mol met grote triomf. “Zo zie je”, gaat hij verder. “Waar je een deur sluit gaat een andere open.”

Een zwembad helemaal zonder financiële ondersteuning gaat erg lastig worden verwacht Mol, maar hij wil wel dat andere kostendragers meehelpen. Zo zou de oplossing voor het zwembad misschien wel kunnen liggen in een grotere accommodatie, in plaats van versoberen.

Lijsttrekker Nanning Mol (VVD) was te gast in Politiek071 en sprak met Lieuwe van Slooten

Taskforce Zwembad
Eerst gaat de taskforce Zwembad, een team dat bestaat uit experts, ermee aan de slag. Zij brengen na de zomer verslag uit zodat de gemeente een goed geïnformeerde beslissing kan maken. Als het aan de VVD ligt, dan blijft zwembad Het Wedde zeker bestaan, maar wel in een andere vorm.

Een regio
Tijdens het gesprek kwam ook de campagne voor de verkiezingen nog even aan bod. “We zijn lekker bezig al zeg ik het zelf.” Maar niet alles is rozenkleur en maneschijn in Voorschoten. Op het gebied van regionale samenwerkingen valt er veel winst te behalen. Momenteel zit Voorschoten in allerlei samenwerkingsverbanden met onder andere Wassenaar, Zoetermeer en de Haagse regio, maar Mol wil daar eigenlijk vanaf. “Laten we nou kiezen voor samenwerking met één regio, en dat is de Leidse regio. Dat bespaart geld en tijd.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×