Referendum-manifestatie in Galerie-Café Leidse Lente

Arjen Nijeboer, mede-oprichter van de landelijke beweging Meer Democratie, komt op maandag 12 maart voor een grote referendum-manifestatie naar Leiden. De Referendumbeweging Zuid-Holland, waarbij ook de Partij Sleutelstad is aangesloten, organiseert dan een bijeenkomst over zowel het landelijke en het lokale, als het wijk-referendum.

“De laatste twee genoemde soorten beslis- en advies-instrumenten voor burgers zijn speerpunten en deels ook eigen bedachte systemen van de Partij Sleutelstad (PS),” zegt lijsttrekker Maarten Kersten van PS. Als voorbeeld waar zijn partij zich sterk voor wil maken, noemt hij de gekozen én herkozen burgemeester als vaste mogelijkheid voor Leiden.

De referendum-avond in de Leidse Lente wordt in het kader van de Leidse verkiezingen georganiseerd om informatie te verschaffen over lokale referendumsystemen. Kersten: “In tegenstelling tot wat men soms denkt, is het referendum in de stad Leiden niet bedreigd. Leiden heeft een eigen referendumverordening.” Landelijke en internationale specialisten komen 12 maart als spreker. Arjen Nijeboer spreekt namens de landelijke beweging Meer Democratie uit Amsterdam, voorheen bekend als het Referendum-Platform. Hij is behalve als woordvoerder en medebestuurder van deze organisatie ook bekend als co-auteur van het boek ‘Directe Democratie’.

Internationaal is er voor die avond verder medewerking toegezegd door de ambassade van Zwitserland. Het Alpenland kent al sinds mensenheugenis referenda. Er zijn naast de inleidingen ook vragen- en discussie-rondes. Ook zijn voor de avond alle Leidse politieke partijen uitgenodigd.

Aanvang 19.30 uur in De Leidse Lente, Haagweg 4, naast Stadsparkeerplan Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×