De voormalige garage aan de Zijlsingel is al bijna helemaal verdwenen. (Foto's: Chris de Waard).

Herontwikkeling garage-locatie Zijlsingel van start

De sloop van de oude garage aan de Zijlsingel tegenover de Meelfabriek is in volle gang. Begin deze week begonnen de werkzaamheden en nu is er al niet meer veel over van de opstallen die plaats moeten maken van twee woongebouwen met in totaal 46 appartementen.

Een impressie van de nieuwbouw die langs de Zijlsingel gaat verrijzen.

De nieuwbouw op die plek is zwaar bevochten. Omwonenden maakten lang bezwaar omdat ze vinden dat de twee gebouwen te hoog worden en detoneren met de omgeving. Ook zijn ze bang voor onder andere extra geluids- en verkeersoverlast op de toch al drukke singel als er 46 huishoudens bijkomen.

De ontwikkelaar hield vast aan de omvang, om voldoende opbrengst te hebben om ook de sanering van de vervuilde grond te kunnen betalen. Hij werd begin vorige maand in het gelijk gesteld toen door de Raad van State die de bezwaren van omwonenden verwierp.

 

Leiden zijlsingel-dewit


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×