STUV-voorzitter Henk Boting overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Roos van Gelderen (foto's: Gerry van Bakel)

Indrukwekkende verhalen bij jubileum STUV

Het twintigjarig bestaan is geen reden voor een groot feest bij de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV). Voorzitter Henk Boting koos voor het maken van een magazine met verhalen van vluchtelingen die in een uitzichtloze situatie zijn beland. Hij hoopt dat deze persoonlijke geschiedenissen politici en bewoners laat zien wat het betekent om vluchteling te zijn.

Het STUV werd 20 jaar geleden opgericht om mensen die naar Nederland waren gevlucht, maar hier geen verblijfsvergunning konden krijgen, te helpen. Tijdens de jaren 2007-2008 had STUV 119 clienten en verleende de stichting vooral hulp bij juridische kwesties. De laatste jaren is de nadruk komen te liggen op sociale begeleiding. Bij de opzet van de Bed, Bad en Broodopvang in Leiden in 2015 is er een centrale opvang gekomen voor dertig mensen.

Voorzitter Henk Boting betreurt het dat er vaak snel geoordeeld wordt over een groep mensen, zonder de individuen en persoonlijke omstandigheden te kennen. Met het magazine “Ik ben nergens” waarin zes clienten hun verhaal doen, hoopt hij die lacune te vullen.

Gerry van Bakel in gesprek met Henk Boting, voorzitter STUV.

Voor meer informatie over de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen, ga naar de website van STUV.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×