VodafoneZiggo stopt met aanbieden analoge televisie via de kabel

Er komt in onze regio een einde aan de mogelijkheid om analoog televisie te kijken. Analoge tv via de ether is al in 2006 gestopt, maar in 2018 en 2019 stopt VodafoneZiggo gefaseerd ook met het aanbieden van analoge tv via het kabelnet. De provider noemt analoge televisie niet meer van deze tijd en wil met ingang van 2020 een zogenaamd ‘next generation network’ kunnen aanbieden.

Om ruimte te maken voor toekomstige nieuwe diensten, moet ruimte worden gemaakt op de kabel. Analoge televisie neemt veel bandbreedte in, bovendien kijkt al zo’n 90 procent van de kabelabonnees nog uitsluitend digitaal televisie.

Wanneer VodafoneZiggo in Leiden en omgeving precies stopt met het doorgeven van analoge televisie is nog niet bekend. Abonnees worden te zijner tijd geïnformeerd. Klanten van de provider met een toestel van voor 2010 kunnen gratis een digitale ontvanger bestellen. Nieuwere toestellen hebben doorgaans een ingebouwde digitale ontvanger. Het abonnementsgeld blijft gelijk.

Via www.ziggo.nl/schakelmee biedt VodafoneZiggo een postcodecheck aan waar abonnees kunnen zien wanneer de omschakeling plaatsvindt.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×