(Foto's: Chris de Waard).

Herinrichting Maresingel en Rijnsburgersingel maandag van start

De onthulling van het bouwbord op de hoek van de Maresingel en de Driemanschapskade markeerde vanmorgen de start van de herinrichting van het stuk singel tussen de Valkbrug en de Oude Herengracht. Het gaat om een deel van de Rijnsburgersingel en de hele Maresingel.

Chris de Waard sprak na de onthulling van het bouwbord met wethouder Robert Strijk en met de voorzitter van de Vrienden van het Singelpark, Conny Broeyer.

De straat wordt versmald en de maximumsnelheid gaat omlaag naar 30 kilometer per uur. De lantaarnpalen worden vervangen voor de klassieke Leidse lantaarns. Langs het water komt een wandelpromenade en de singel wordt groener ingericht. Aansluitend bij het Singelpark. Ook de waterhuishouding in het gebied wordt meteen aangepakt. De weg gaat ondergronds een beetje aflopen richting het water van de singel, zodat water niet meer naar de lagergelegen woningen kan lopen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een nieuwe vinding: de Leidse Spuier.

Wethouder Strijk onthulde vanmorgen het bouwbord.

 

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×