Burgemeester Pauline Bouvy is waarnemer en stemde dus in haar eigen woonplaats. Wel ging ze vandaag alle stembureaus in Voorschoten af zoals hier in Museum Voorschoten.

Burgemeester Bouvy Koene ziet uit naar spannende verkiezingsuitslag

Zelf stemde ze vanmorgen in haar eigen woonplaats Geervliet in de gemeente Nissewaard op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Pauline Bouvy-Koene is tenslotte geen inwoner van de gemeente waar ze sinds september 2016 waarnemend burgemeester is. en als het aan haar ligt, blijft ze dat ook nog wel een tijdje zo vertelde ze vanmiddag aan Sleutelstad. In april gaat de vertrouwenscommissie van de Voorschotense gemeenteraad weer langs bij commissaris van de Koning Jaap Smit.

Chris de Waard sprak bij het stembureau in Museum Voorschoten met waarnemend burgemeester Bouvy-Koene.

De uitslag verwacht burgemeester Koene aan het einde van de avond. Dat wordt best spannend, zo vertelde ze aan Sleutelstad. Niet alleen krijgt Voorschoten er twee zetels bij omdat het dorp de grens van 25.000 inwoners is gepasseerd, er is met name het afgelopen jaar ook veel gebeurd. Zo traden alle wethouders en de burgemeester af en werd de gemeente onder preventief toezicht van de provincie gesteld. “Ik denk dat mensen daar wel rekening mee gaan houden als ze vandaag hun stem uitbrengen.”

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×