De Zoeterwoudse burgemeester Bloemen brengt haar stem uit bij bejaardenhuis Emmaus. voor het referendum kiest ze later vandaag een ander stembureau. (Foto's: video: Chris de Waard).

Gevulde koeken van burgemeester voor Zoeterwoudse leden stembureaus

“Ja, dat is traditie bij ons”, lacht Liesbeth Bloemen. De burgemeester van Zoeterwoude trakteert vandaag alle leden van de vijf stembureaus op gevulde koeken. “En ook de ambtenaren op het gemeentehuis krijgen er een.” Bloemen maakt vandaag een paar keer een rondje door het Dorp en Rijndijk om een kijkje te nemen bij de in totaal vijf stembureaus die Zoeterwoude telt. Haar eigen stem bracht ze om 11.00 uur uit bij Emmaus. “Maar alleen die voor de verkiezingen hoor. Voor het referendum ga ik straks naar een ander stembureau. Ik verdeel het een beetje.”

Chris de Waard sprak vanmorgen bij Emmaus met burgemeester Bloemen van Zoeterwoude toen ze daar haar stem kwam uitbrengen.

Vanavond vanaf 21.30 uur verzamelen geïnteresseerden zich in de kantine van het gemeentehuis om gezamenlijk de verkiezingsuitslag af te wachten. Dat zal waarschijnlijk niet al te laat worden, want Zoeterwoude is er altijd vroeg bij. “Om 22.45 uur moeten de einduitslag er toch wel kunnen zijn”, verwacht Bloemen. “Het hangt altijd een beetje af van De Eendenkooi in  Zoeterwoude-Rijndijk, want dat is en heel groot stembureau.”

Politiek Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×