Ook de stem van de Leidse burgemeester in binnen. (Foto's: Reanne van Kleef).

Burgemeester Lenferink brengt honderdste stem uit bij meet&greet in Leiden

De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft vanmorgen rond 09.00 uur gestemd bij het stemlokaal meet&greet aan de Raamstraat in Leiden. Hij kreeg daar het honderdste stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgereikt. Ook bracht de burgemeester zijn stem uit voor het raadgevend referendum.

Ook burgemeester Lenferink bracht zijn stem uit. (Video: Reanne van Kleef).

Lenferink riep alle Leidenaren nogmaals op om te gaan stemmen: “Democratie is iets wat we altijd willen als we het niet hebben. En als we het hebben zijn we er soms heel slordig mee. Doe dat niet. Zorg dat je gaat stemmen.”

Meet&greet is een voormalige buurtwinkel waar tegenwoordig op initiatief van de wijkbewoners activiteiten voor de buurt worden georganiseerd. Dat was de reden voor de burgemeester om juist daar zijn stem uit te brengen. “Ik vind dit een erg leuk initiatief en wilde ze zo ook wat extra aandacht geven.” Samen met de gemeentesecretaris en griffier maakte hij vanmorgen een tocht langs een aantal van 47 stemlokalen.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×