Science071: Lobbyen van alle tijden

Deze week in Science071 hadden we Dr. Joris van der Tol die ons kwam vertellen over lobbyende burgers in de Gouden Eeuw.  Dr. Willy de Heer kwam vertellen over het omgaan met makkelijk lerende kinderen. Tot slot behandelde redactrice Gohar het laaste wetenschapsnieuws en Joey Citroen beantwoordde wetenschapsvraag van de week: Waarom zijn er eigenlijk zomer- en wintertijden?

De kersverse Dr. Joris van den Tol vertelde over zijn onderzoek naar de lobbypraktijken van burgers in de Gouden Eeuw. Dit lobbyen vond plaats in de Nederlandse kolonie in het huidige Brazilië. Zo blijkt bijvoorbeeld uit oude geschriften dat het inzetten van de inheemse bevolking als slaaf een onderwerp was om over te lobbyen. Luister het gehele fragment hierboven voor nog meer spraakmakende politieke verhalen uit deze roerige tijden. 

Makkelijk lerende kinderen komen vaak in de problemen, daarom is het cruciaal voor basisscholen om hier op te anticiperen en kinderen te blijven uitdagen in het onderwijs. Dr Willy de Heer schreef haar proefschrift over hoe om te gaan met makkelijk lerende kinderen en kwam het ons in de studie verder uitleggen.

Afgelopen week is er weer van alles gebeurt in de wetenschap. Redactrice Gohar vertelde in haar debuut op Science071 over onder andere het stemmen, waterleiding en virutal reality

Als afsluiter van het programma beantwoorden Joey Citroen onze Wetenschapsvraag: “waarom zijn er eigenlijk zomer- en wintertijden?”

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×