In november vorig jaar werden de Kaasmarktplannen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Nieuwe Energie. (Foto's: Chris de Waard).

Wijkverenigingen dringen aan op ondergrondse parkeergarage Kaasmarkt

Een kleine ondergrondse parkeergarage voor bewoners van de Kaasmarkt en omgeving. Dat is wat de besturen van de buurtvereniging Maredorp-de Camp en de Vereniging Pancras-West op tafel leggen bij de partijen die onderhandelen over een nieuw college.

“Zo’n garage heeft twee voordelen. Ten eerste kan de Kaasmarkt volledig groen worden, waardoor een prachtig groen en open plein in de binnenstad kan ontstaan. Ten tweede kan dan een volledige renovatie en ophoging van de Haarlemmerstraatgarage achterweg blijven. Dat scheelt ook miljoenen euro’s” , aldus wijkvoorzitters Arthur Elias en Foppe van Rees Vellinga.

Projectleider Joost Snepvangers van de gemeente Leiden vertelde eind vorig jaar aan Chris de Waard over de plannen met de Kaasmarkt.

Omdat veel partijen vergroening van de binnenstad en veel minder blik op straat in het verkiezingsprogramma hadden staan, zien de wijkverenigingen in hun voorstel dé kans voor de partijen om die verkiezingsbelofte in te lossen. “Wij doen dan ook een dringend beroep op u om bij de collegevorming het bouwen van een kleine ondergrondse parkeergarage op de Kaasmarkt om de hierboven genoemde redenen te overwegen.”

Voor de Kaasmarkt worden plannen gemaakt voor gedeeltelijke bebouwing. Onder meer langs het water komen Herenhuizen. Die herinrichting gaat ten koste van parkeerplaatsen. Ook de herinrichting van de Hooigracht kost circa vijftig parkeerplekken in de directe omgeving. De gemeente onderzoekt daarom of dat gecompenseerd kan worden door enkele verdiepingen op de Haarlemmerstraatgarage te bouwen. Ook moeten de ontwikkelaars van de te bouwen extra woningen op de Kaasmarkt zorgen voor inpandige en zo mogelijk ondergrondse parkeerplaatsen.

Leiden Politiek Haarlemmerstraatgarage opgehoogd


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×