(Foto: PR).

Scouts strijden om titel 'Beste van de regio'

350 Scouts gaan binnenkort de uitdaging aan om ‘beste Scoutinggroep van de regio’ te worden. Jaarlijks strijden verschillende Scoutinggroepen uit de regio Hollands Midden tegen elkaar tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Dit jaar vind het evenement voor de 19e keer plaats, van 6 t/m 8 april op scoutingterrein “Het Naaldenveld” in Bentveld.

Ruim 350 water- en landscouts van 11 tot 15 jaar en 150 vrijwilligers komen een weekend samen om te strijden wie de beste scouting-survival-skills heeft. Alles staat in het teken van kamperen, navigatie (kaart en kompas lezen en gebruik van GPS) en uitdagende moderne scoutingspellen. De scouts doen alles zelf, van tent opzetten en navigeren tot koken. Ook zijn er een interactief thematheater en een kampvuur in de kampvuurkuil. De winnaar van de RSW mag in het Pinksterweekend deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden.

De deelnemende groepen uit de Leidse regio zijn de Franciscusgroep Leiden en Scouting St. Jozef uit Leiden, de Shawano’s Oegstgeest en de Kimball O’Hara groep en de Mauritsgroep uit Voorschoten.

Leiden Oegstgeest Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×